Ziua Internațională a Asistenților Medicali este sărbătorită în fiecare an la data de 12 mai, iar cu această ocazie OAMGMAMR Vaslui a organizat a treia ediție a Simpozionului Județean cu tema: Provocările și succesul carierei de asistent medical: inspirație pentru generațiile viitoare.

Evenimentul organizat la Centrul de Afaceri Vaslui s-a bucurat de prezența oficialităților județene, ing. Pavăl Vasile – primarul municipiului Vaslui, ing. Braniște Lucian – viceprimarul municipiului Vaslui, Trifan Ciprian-Ionuț – vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, bioing. Vlada Mihaela – directorul executiv al DSP Vaslui, jr. Pais Ofelia – din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Hriscu Simona Roxana – director adjunct D.G.A.S.P.C Vaslui, as. med. lic. Ungureanu Nadia – director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, as. med. lic. Sârbu Cristina Manuela – director de îngrijiri Spitalul Mun. de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, Clătinici Daniela – reprezentant SANITAS Vaslui, dr. Lupeică Ioana – director medical Serviciul Jud. de Ambulanță Vaslui, dr. Bărbuță Mădălina – manager Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui, dr. Ion Andreea Ioana – medic colaborator Centrul de Dializă Vaslui, alături de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Vaslui, ai unităților farmaceutice, clinicii Sante, școlilor postliceale sanitare din mun. Vaslui și Bârlad,  în prezența gazdei Simpozionului Județean – Epure Gabriela – președinte OAMGMAMR Vaslui.

Evenimentul a reunit un număr de peste 150 de profesioniști din domeniu, asistenți medicali și medici, care au ales să marcheze importanța momentului printr-o serie de discursuri și prezentări de lucrări menite să creeze un mediu propice pentru schimbul de idei și practici valoroase.

Printre cei care au ales să își susțină lucrările se numără: conf. dr. Poroch Vladimir (UMF Iași), as. univ. dr. Cosma Cătălin Dumitru (UMFST Tg. Mureș), as. med. licențiat principal Sârbu Cristina Manuela – director de îngrijiri al Spitalului Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad, as. med. generalist principal Gugleș Isabela Beatrice de la Spitalul de îngrijiri paliative Recumed Vaslui, as. med. generalist licențiat principal Ungureanu Nadia – director de îngrijiri la Spitalul Județean de Urgenţă Vaslui, as. med. generalist licențiat principal Tilici Elena de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, as. med. principal de laborator Crăciun Andreea de la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, as. med. generalist licențiat principal Brînză Mihaela de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, as. med. generalist principal Angheluță Titieana la Spitalul Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad.

“Ne dorim ca de Ziua Internațională a Asistentului Medical să aducem apreciere și recunoștință tuturor asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din județul nostru și nu numai, pentru efort și dedicare, responsabilitate și dăruire de sine, empatie și dragoste față de pacient. În mod deosebit, noi, OAMGMAMR Vaslui, prin acest eveniment organizat astăzi, dorim să marcăm această sărbătoare profesională pentru a aduce în discuție provocările din domeniu, dar și succesele echipei de asistenți medicali, obținute prin mulți ani de educație și perfecționare. Organizația noastră continuă să fie un promotor al profesionalismului medical și se dedică în permanență pentru a menține un cadru profesional oportun dezvoltării și a veni în sprijinul asistenților medicali din județ, de a rămâne o sursă de inspirație pentru generațiile următoare. Vă urez La mulți ani!”, dragi asistenți medicali din Vaslui și din întreaga țară! Suntem împreună în această nobilă carieră!” a declarat Gabriela Epure, președintele OAMGMAMR Filiala Vaslui.

 Simpozionul a inclus și festivitatea de premiere a asistenților medicali retrași din activitate, prilej de a onora carierele impresionate a celor care au rămas o verigă importantă a sistemului de sănătate județean.

Pentru întrebări și informații de presă, vă rugăm să contactați:

OAMGMAMR Vaslui

Telefon: 0743 160 368

E-mail: [email protected]

Website: https://oamrvaslui.ro/

Despre OAMGMAMR Filiala Vaslui:

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Vaslui este parte a asociaţiei profesionale naţionale, ce are ca principal obiect de activitate controlul şi supravegherea exercitării profesiei de asistent medical cu respectarea Codului de etică şi deontologie profesională, a normelor, dispoziţiilor şi standardelor profesionale în vigoare şi care îşi desfăşoară activitatea conform cu prevederile legale din Ordonanţa de Urgenţă nr.144 din 28 octombrie 2008.